meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
Milligenhof goes Wales Cardigan Bay 2023 (deel 1)

Een goede voorbereiding is het halve werk en kosten nog moeite werden gespaard. Het vinden van een mooi huis in de omgeving Cardigan Bay, waar we met 4 honden welkom waren ( meer pasten er niet in de auto), was ons gelukt. Restte ons het boeken van Le Shuttle, een B&B voor een extra overnachting op de heen- en terugreis en een bezoek aan de dierenarts voor het in orde maken van de hondenpaspoorten. Je zou denken: wat kan er nog misgaan...

Eindelijk was het zover. De Volvo was gepakt en, met Bert achter het stuur, gas erop richting Calais. De rit ging voorspoedig en we waren ruim op tijd. Na wat gestuntel bij het poortje voor de juiste rij en een incheckcode volgden we de bordjes richting Pet-Reception. Gewapend met onze meest charmante glimlach, paspoorten en alle corgi’s voegden we ons in de rij. 

milligenhof-cardigan-bay-001

Je voelt misschien wat aankomen... wij werden geweigerd! De datum in de boekjes met betrekking tot de wormenkuur stond afgetekend op de dag van vertrek en dat had 1-5 dagen vóór vertrek moeten zijn... foutje, bedankt! De mevrouw achter de balie met haar mooie Frans/Engelse accent liet zich niet overhalen om het door de vingers te zien. Zij verwees ons naar een Franse "dokter Pol” genaamd Remi Ducrot, 40 km verderop. 

milligenhof-cardigan-bay-002

Op ons beste “familie Meiland”-Frans konden we hem duidelijk maken, wat ons probleem was. Na het zetten van een paar krabbels en stempels drukte hij zijn pinapparaat onder onze neus en konden wij de weg terug weer inzetten. Als ervaren reizigers gingen we wederom door de poortjes en kwamen we opnieuw met de honden bij de incheckbalie. Daar waren we inmiddels een bekend gezicht. Gelukkig, dit keer kregen wij onze toegangskaarten en we waren zelfs nog op tijd voor de trein. Na een halfuurtje stonden we aan de overkant van het Kanaal en reden we links. Na een kleine chauffeurswissel vervolgden we onze weg. De combinatie: Monique achter het stuur, Jeannette alias “Dokter Google” navigeert en Bert puzzelt en roept af en toe 'er zit een auto naast je' bleek een goede. 

In de buurt van de B&B in Maidstone hadden we met het betere Google-werk een mooi en groot stadspark gevonden. Het was warm en de honden waren blij daar te kunnen zwemmen. Na de flinke wandeling was het nog maar een klein stukje rijden naar de B&B, genaamd Rock House, waar we vriendelijk werden ontvangen. Ingecheckt en spullen op de kamers... deel 1 van de reis zat erop. Dokter Google had intussen een dichtbij zijnde pub gevonden, The Wall Nut Tree, die ons met een bord met een corgi erop welkom heette. Met een 'large pint of lager' en 'two glasses of very dry white wine' proostten we op de geslaagde aftrap van ons avontuur. B&B Rock House bood ons nog hamburgers en frietjes op het achterterras, het was perfect!

De nieuwe dag was aangebroken en we besloten met de honden naar een van de omliggende parken te lopen. Helaas waren die zo vroeg in de ochtend nog niet open en bleef het bij een paar rondjes om het kerkje (maar dan wel linksom natuurlijk).  

Na het ontbijt stond Highclere Castle (bekend van Downton Abby) op de planning. Helaas was die nog dicht. We hadden gehoopt op het landgoed te kunnen wandelen, maar... ook dat bleek gesloten. Dan maar een wandeling in het mooie Penwood en door naar Wales.

Het betere navigatiewerk van Jeannette bracht ons uiteindelijk bij onze eindbestemming, Dryslwyn Cottage. Huizen in Wales hebben geen nummers maar namen en dat is zelfs voor Volvo-navigatie een uitdaging. De parkeerplaats voor 8 auto’s was een verademing voor Monique. Het huis staat vrij, met prachtig uitzicht over de natuur. Het is mooi ruim en met Engelse kneuterigheid smaakvol ingericht. Boven zijn 2 slaapkamers met badkamer en suite. De Royal Suite met balkon en bad is voor Jeannette. De taakverdeling is meteen een feit, de dames gaan boodschappen doen en Bert zorgt voor de borrelplank en het eten. We hadden het allemaal toch maar mooi voor elkaar!

milligenhof-cardigan-bay-003

Easiest Website Builder