meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
Milligenhof goes Wales Cardigan Bay 2023 (deel 2)

De nieuwe dag begint met koffie en ‘Say yes to the dress’. Na een heerlijk ontbijtje is het schoenen aan en rugzakken mee en zijn we klaar voor een mooie wandeling langs Poppit Sands Beach nabij Cardigan Bay. Via het strand omhoog door de schapenweides. De eerste klim is een feit. Jessie genoot volop van het rollen in de schapenwei. Haar dag kon niet meer stuk, totdat ze achtervolgd werd door alle vliegen uit de regio... dat zal haar leren.
Na de wandeling belanden we in de pub in Cardigan. We hebben zo ontzettend veel bekijks met de honden en iedereen wil ze aaien - met en zonder schapenpoepresten - alleen Ratna 'onze Française' vindt er iets van. Terug bij het huisje zet Bert eerst de badkamer onderwater voordat hij gaat koken... iets met knopjes naar links of rechts draaien. Monique, onze technicus, schiet te hulp. 

milligenhof-cardigan-bay-004
milligenhof-cardigan-bay-005

Jeannette verbrandt haar hand nog even aan de oven maar gelukkig is er drank. We eten weer heerlijk en gezond en we maken vast plannen voor de volgende dag.

'Next day' schijnt opnieuw de zon en we beginnen onze buienradar steeds minder serieus te nemen. We gaan naar het havenplaatsje Aberearon met huisjes in alle kleuren. We wandelen een mooie route van zo’n 10 km stroomopwaarts. Halverwege ontdekken we een kiosk welke open is voor thee met brownies. De kiosk heeft een groot parkeerterrein en blijkt een trekpleister te zijn voor mensen met honden. Bij thuiskomst wacht ons een heerlijke maaltijd, de Skibo-stand is inmiddels 1-1-1. De houtkachel gaat aan, we zetten de ramen wel open.

Er breekt een nieuwe dag aan met echt Engels weer. In de regen vertrekken we naar Pembroke en Pembroke Castle. Daar wordt het droog en is het 21 graden. Het is wederom Perfect! Het kasteel is een plaatje, zeker met de corgi’s op de voorgrond. Jinx geniet van alle trappen en smalle doorgangen, Ratna doet wat moet. Na het kasteel nog even door het dorpje heen en een kerkje bezocht, uiteindelijk zijn ook corgi’s een creatie van God. 

Op weg naar de auto nog even door de grootste modderpoel en daarna verplicht 'schoonzwemmen' in een beekje. Dan rijden we door naar Tenby. Monique raakt op de parkeerplaats uitgebreid aan de praat met de parkeerwachter, die haar in Welsh dialect vertelt over de historie (en de nodige foto’s laat zien)... we gooien er wat extra parkeergeld tegenaan. 

Tenby is een verrassend mooi historisch stadje achter een stadswal. Hier brengen we een bezoekje aan de nodige leuke winkeltjes en natuurlijk een pub. Onderweg komen we nog oude bekenden uit Nederland tegen, hoe bijzonder. 

Tijdens de rondwandeling weten we op een haar na een aanrijding van Roos en Jessie te voorkomen. Na een stevige reprimande van de jonge gastjes in de auto zit er maar 1 ding op: Meindl maat 42 tegen het spatbord zodat zij thuis óók iets te vertellen hebben. Gelukkig shoppen we met succes een schattig Engels mini-serviesje voor het thuisfront, wat de schrik weer een beetje naar de achtergrond doet verdwijnen. Onderweg worden we veel bekeken en aangesproken over de honden. Een meneer vertelt ons dat er hier geen corgi meer te bekennen is, die zijn uitsluitend nog voor de 'upperclass'... vandaar alle aandacht. Kortom, alweer een dag omgevlogen. Wij kijken uit naar de volgende... 

milligenhof-cardigan-bay-006

HTML Website Generator