meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
Milligenhof goes Wales Cardigan Bay 2023 (deel 3)

Vandaag lopen we weer een deel van het Coast Path, van Penbryn naar Tresaith. De natuur begint sprookjesachtig met trapjes, veel mos, varens en een prachtige waterval, die uitmondt in de zee.

Langs de kust was het behoorlijk warm. Zeker voor de honden, die laag bij de grond zijn. Jeannette fabriceert een provisorisch waterbakje van een plastic zakje... het werkt perfect!

Monique begroet iedere voorbijganger met de vraag: 'Hi, did you see any Dolphins today?'
Halverwege rusten we uit op een terrasje en krijgen we het lang verwachte antwoord: 'In New Quay you will see them for sure!' Het plan voor de volgende dag was daarmee een feit.

milligenhof-cardigan-bay-007

Een nieuwe dag en een nieuw stuk van het Coast Path LLangrannog, een rondwandeling via Urdd weer terug. Hier lopen de schapen en paarden gewoon los bovenop de kliffen. We klimmen via de weilanden naar boven, wat best pittig was. Bij aankomst begint het te regenen en te onweren, maar gelukkig is de pub dichtbij. Na een tussenstop gaan we op verkenning in New Quay. Het geluk is met ons en we zien volop dolfijnen in de haven. Inmiddels had de regen plaatsgemaakt voor een namiddags zonnetje. Op de muur van de kade genoten we in stilte van dit bijzondere tafereel en de meeuwen keken met ons mee. Bij thuiskomst slooft dit keer Jeannette zich uit voor het diner, dat bestond uit verse pasta met garnalen en salade van zalm vooraf. We steken de houtkachel maar weer aan, dat verdrijft de klamme lucht. Bert laat zien dat hij voor een gevulde borrelplank zijn hand niet omdraait. We sluiten de dag af met 2 afleveringen Kamp van Koningsbrugge... het was wederom perfect!

milligenhof-cardigan-bay-008

We zijn al weer een week op reis. Vandaag staan we vroeg op voor een rit naar Tywyn in Eryrin National Park Snowdonia. We gaan met een historische stoomtrein van Talyllyn Rail Way. De conducteur wacht ons bij de parkeerplaats al op. De trein vertrekt om 10.30 uur, hij heeft nog tijd om met the Boss (Bert) te spreken over Volvo’s en treinen. De rit duurt een uurtje en we krijgen érg veel informatie, hij was duidelijk een dagje uit van de stichting. Boven lopen we al snel in een sprookjesbos langs een stromende rivier. Daar moet in gezwommen worden natuurlijk. Na 2 wandelroutes briljant te hebben gecombineerd zijn we net op tijd terug bij het stationnetje. 

We weten de conducteur dit keer te ontlopen en genieten van een rustige terugrit. De honden voelen zich prima op hun gemak en Ratna geniet van het uitzicht. Deze mademoiselle laat zich graag rijden. Wat een Topdag weer! Zoals altijd zijn we precies op tijd bij ons vakantiehuis voor de welverdiende borrelplank. Na een gezonde maaltijd van bieten en steak sluiten we de dag af met een spelletje Skibo.

De nieuwe dag breekt aan met echt Engels miezerig weer. We gaan naar Cardigan voor een wandelroute. Als we de klep van de auto opendoen, hebben we alweer corgi-bekijks. Zelfs Bert wordt er zat van. Een gemakkelijke route blijkt een 'trap op, trap af' gebeuren te zijn, maar ondanks de nattigheid en het betere klimwerk was het er erg mooi. Via het Wetland en vele vlonders lopen we terug. De route van Dokter Google eindigt gek genoeg op een grote verkeersrotonde. 'Tweede afrit nemen' klinkt er uit de telefoon van Jeannette. Die leidt ons al snel naar een pub.

Buiten staat een bord met de tekst: 'Dogs welcome, Humans allowed, Children on the leash'. Kortom, the place to be! Bij binnenkomst vielen de bezoekers al op hun knieën om de honden te aaien. Het feit dat deze drijfnat waren, leek hen niet te deren. Een van hen claimt de Queen's Corgi’s nog te hebben uitgelaten. In je dromen, denken wij... die bierglazen zijn daar best groot. Op het toilet drogen we onze haren met de Dyson handdroger en we zijn klaar voor een drankje. Daarna gauw terug naar de houtkachel!

milligenhof-cardigan-bay-009

Vandaag is het zaterdag. Onze dag begint zoals iedere dag, met koffie en een aflevering van ‘Say yes to the dress’. Jeannette gaat eerst in bad (en het is niet eens dinsdag, haar vaste bad-dag). Als ze het bad leeg laat lopen, regent het in de keuken waar Monique net thee staat te zetten. Na het ontbijt gaan we voor een klein rondje strand bij Penbryn Bay, waar we ons op de terugweg vastrijden op een te smal weggetje met te veel auto’s. Na wat verwoede pogingen om achteruit te rijden (niet het sterkste punt van Monique), schiet de chauffeur uit de auto achter ons te hulp. Met niet zijn meest vriendelijke blik loodst hij ons erdoor. Adem in en aan beide kanten een centimeter over, maar het past.

Bij terugkomst wacht ons koffie met citroentaart, daarna gaan we shoppen. Jinx mag als enige mee, zij houdt wel van winkeltjes en shoppen. Bij Mundos kopen we mooie vesten en truien met het logo van Cardigan Bay erop. Natuurlijk belanden we weer in een leuke pub met dito welkomstbord: 'Dogs bring your human and you get a free sausage'. In Wales lijkt 80% in het bezit te zijn van een hond. Ze zijn erg welkom en bij iedere winkel en voordeur zetten mensen een waterbak voor ze neer. We zien een Pembroke op straat! Jinx krijgt veel complimenten: 'Zo mooi zie je ze hier niet, er wordt hier weinig gefokt met corgi’s'. Jeannette heeft er weer een puppy-aanvraag bij. Bert kookt die avond kip met friet, groene asperges en sla. De Skibo-stand staat inmiddels op Bert 1, Monique 3 en Jeannette 2.

AI Website Builder