meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
GPS-lopen in het Reuzengebergte

22 t/m 29 september 2010
Nadat alle pups van het B-nest door hun nieuwe eigenaren waren opgehaald had ik samen met mijn vriendin Marga en Duitse Herder Ylva nog een weekje vakantie in het verschiet. Ditmaal dan toch eindelijk naar die mooie villa in Tsjechië. We hadden alles tot in de puntjes geregeld. Voor de verandering hadden we ver van te voren onze bestemming bepaald en geboekt. Zo, dan kan er niets fout gaan… dachten we. Tot onze schrik ontvingen we 2 weken voor ons geplande vertrek een mailtje dat onze reservering geannuleerd was vanwege verkoop van de villa. Hals over kop moesten we op zoek naar een andere bestemming. Gelukkig waren we zeer ervaren in het iets op het laatste moment regelen en was het probleem snel weer opgelost. Nu kon ons echt niets meer gebeuren!  

gps-lopen-reuzengebergte-001
gps-lopen-reuzengebergte-002

Niets bleek minder waar... Een vriendin ons wees op de nieuwe verordening inzake het vervoer van honden binnen de EU. Sinds 27 mei 2010 bestaan er nieuwe regels omtrent het vervoer van meer dan 5 huisdieren in één auto. Na de nodige telefoontjes en mailtjes met instanties als de LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) en de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) werd duidelijk dat we moesten voldoen aan de regels voor commercieel vervoer. Dit betekende dat, ondanks dat alle honden rondom geënt waren door onze eigen dierenarts, ze alleen vanwege het vervoer in één auto opnieuw een controle door een dierenarts van de VWA moesten ondergaan. De kosten waren niet misselijk. Daarom besloten we deze regel dan ook maar te negeren. En zo vertrokken we op 22 september met 6 honden naar Tsjechië.

Marga had wat opstartproblemen. Dat kwam doordat haar wekker niet was afgegaan. Ze had net een nieuwe mobiel, erg mooi maar best ingewikkeld voor sommigen. Maar verder niets dan lof over Marga d’r mobiel hoor voorlopig zat daar wel onze navigatie richting Tsjechië in. Tja, mijn navigatie van het merk Navman was ooit in de aanbieding en ik weet nu waarom… Na een kort rondje met de honden in het donker waren we dan toch nog redelijk op tijd (5.30 uur) vertrokken. De rest van de reis verliep voorspoedig. Af en toe moesten we even een plaspauze inlassen voor de jongste telg Kiki, die zich ondanks haar leeftijd van 15 weken, voorbeeldig gedroeg. Ze bleek in alle opzichten een echt kind van haar moeder. De grensovergang was werkelijk lachwekkend. Van Duitsland naar Polen leek het er nog enigszins op, hoewel we deze met 100 km/u konden passeren. Bij de grens Polen -Tsjechië stond alleen een roestige container welke ooit tot grenswisselkantoor had gediend.

Bij aankomst bleek Villa Panorama haar naam zeker eer aan te doen. Het was er echt adembenemend mooi. Het was een enorme vrijstaande Villa boven op een berg met o.a. 5 slaapkamers, 3 badkamers en een sauna. Ja, je moet er een stukje voor rijden maar dan heb je ook wat. De honden konden rond het huis lekker loslopen. Er was weliswaar geen afgezette tuin maar dat was ook niet nodig. Terwijl de honden de bergweide aan het verkennen waren, konden wij snel de auto uitpakken. Nadat we onze slaapkamer hadden uitgezocht, waren wij ook zover om met een heerlijk vers kopje koffie op het terras van het uitzicht te kunnen genieten.  De volgende dag was het stralend weer. Na het ontbijt hadden we even tijd nodig om alle wandelspullen te verzamelen.

gps-lopen-reuzengebergte-003
gps-lopen-reuzengebergte-004

Wat een mens allemaal niet meesleept en dan heb ik het nog niet eens over onze hoeveelheid honden. De rugzakken werd gevuld met fotocamera’s, eten en drinken voor baas en hond, maar ook de 6 muilkorven moesten mee want dat is in Tsjechië verplicht. De GPS’jes en de buggy (dit keer voor Kiki) waren ook weer van de partij. Nou, we waren er helemaal klaar voor. Tijdens de wandeling kregen we aanhoudend sms’jes met de tekst “Welkom in Polen” en “Welkom in Tsjechië” (in totaal 28). Moet je je voorstellen loop je heerlijk in de natuur gaat je mobiel steeds af. De eerste dag maakten we een prachtige tocht van een kleine 20 km. 

De dag erna begon wederom met stralend weer, maar met een minder stralend humeur van Marga. Er kwamen allerlei geluiden uit haar douche en deze waren niet van stromend water. Sterker nog we hadden helemaal geen water! En erger, dus ook geen koffie! Marga greep haar nieuwe mobiel en begon driftig de mevrouw van het huisje te sms’en. Later ontvingen wij haar sms met de tekst “Es tut mir leid, ich habe es nicht gewusst”. Tja, waar hebben we die eerder gehoord.

Offline Website Software