meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
GPS-lopen in het Reuzengebergte (deel 2)

Ondanks de mindere start en het gebrek aan koffie maakte we toch weer een prachtige tocht. De wandelpaden waren behoorlijk steil en soms hielden ze ineens op. Zo kwamen we de ene keer op een bergweide uit en de andere keer in een steengroeve. Deze stukken kan ik met een buggy zeker niet aanraden! Maar het heet daar ook niet voor niets: het Reuzengebergte. Toen we na zo’n 6 uur lopen weer terugkwamen bij de Villa bleek de storing weer verholpen. Zo kon Marga weer vrolijk onder de douche.
De volgende morgen begon met water. Nu zou je denken, da’s mooi. Alleen dit keer kwam het niet alleen uit de kraan! Ondanks de regen prima weer voor het doen van boodschappen. In de middag klaarde het iets op en konden we er nog toch nog even op uit.  

gps-lopen-reuzengebergte-005
gps-lopen-reuzengebergte-006

Op deze wandeling ontdekten we op een bergweide vlak bij de Villa een zeer sterke lucht. Op de plek waar we stonden rook het duidelijk naar wild, maar we zagen geen wild? Na onderzoek bleek dat op deze plek de herten vanwege de bronstijd driftig aan het markeren waren geweest. Later in de week hebben we de herten dan ook regelmatig zien en horen burlen. Dit was voor ons natuurliefhebbers een extra cadeautje.  

Op de derde ochtend kwam het water met bakken uit de lucht zetten. Het regende zo hard dat Marga met haar douchekapje op haar hond heeft uitgelaten. Noodgedwongen een rustdag dus.

Marga had van haar zoon Bart een DVD-box van de serie LOST meegekregen. Voor diegene die niet bekend zijn met deze TV-serie, de serie bestaat uit 6 DVD-boxen. Iedere box bevat 24 afleveringen. Met dank aan Bart hebben wij er nu een verslaving bij. Ik ben inmiddels bij Box 3 en onlangs vertelde Marga me dat zij met de laatste box bezig is en dat ze er zelfs een DVD-speler op versleten heeft. U bent dus gewaarschuwd.  

gps-lopen-reuzengebergte-007
gps-lopen-reuzengebergte-008

Omdat het de dag daarna nog steeds regende zijn we een dagje naar Praag geweest. Tijdens de rit viel het ons op dat de Tsjechen en Polen een aparte rijstijl hebben of eerlijk gezegd, ze zijn levensgevaarlijk in het verkeer, halen op de gekste momenten en aan alle kanten in.  
Daarbij komt dat de wegen matig onderhouden zijn (volgens Marga was dat vroeger nog veel erger) en de plaatsnamen op de verkeersborden met hun 4 medeklinkers op een rij onuitspreekbaar zijn. Bij aankomst in Praag was het gelukkig droog geworden, zodat we met de honden langs de rivier de Moldau hebben kunnen wandelen.
Zoals altijd hadden we veel bekijks, vooral de corgi’s waren een enorme trekpleister. Midden op een zebrapad werd ik tot stilstand gebracht (en met mij dus ook al het overige verkeer) en werden we aan alle kanten gefotografeerd. Het was een hilarisch uitje Praag.  

De rest van de dagen verliepen nog natter dan nat. Het water stroomde echt van de berg af. Villa Panorama werd dan ook omgedoopt tot Villa Zeezicht. Leuk zo’n landklimaat, nou Nederland is zo gek nog niet. Wij kijken terug op een geslaagde maar natte wandelvakantie. Een les voor een volgende keer: in de bergen loopt het zonder buggy een stuk makkelijker, wandelen bij droog weer is leuker, dichter bij huis is het ook mooi en begin nooit aan TV-series!! 

gps-lopen-reuzengebergte-009

Website Builder Software