meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
Onze nakomelingen (slot)

Op 8 april 2009 was het 1e nest van kennel De Milligenhof dan ook een feit. Uit de combinatie Ned. Kamp. Welshclan’s Vrouwe Valouwe (Hazel) NJK ’07 en Ned. Kamp. Courtly Brindle Lord Vaka Bangsi NJK ’06 werden 6 mooie donkere brindle pups geboren. Hazel was zo trots als een pauw net als wij. De pups ontwikkelde zich allen tot leuke vrije hondjes. Op de leeftijd van 8 weken, na de karaktertesten vertrokken deze naar hun nieuwe baasjes. Maar niet onze Mamma Mia, zij bleef bij ons. Mia, ook bekend onder de namen vliegtuig of Pietie, kwam zeer goed uit de karaktertest. Ze was een vrolijk, stabiel en werklustig hondje. Kortom geen zoetie maar een Beauty with Brains. Op de leeftijd van 10 weken ging ze ter socialisatie naar puppycursus en daarnaast deden we mee aan een cursus genaamd Behendig Spelen. Voor het echte werk gingen we ook nog naar obedienceles.

hoe-het-begon-009
hoe-het-begon-010

Hier leren we samen de nieuwste en fijne kneepjes van het G&G-/obediencevak. Mia vindt het prachtig en kan van trainen geen genoeg krijgen. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat je met een hond van die leeftijd uren lang kan werken. Ze is erg leergierig en heeft zaken binnen de kortste keren door. Dit zegt iets over de werklust van de hond, maar voornamelijk ook over de correctheid van de training. De oefeningen worden dermate stapsgewijs aangeboden dat fouten worden voorkomen. Dit zie je in Mia duidelijk terug zowel in haar werken maar ook in haar gedrag. Omdat mijn gehele omgang met mijn honden gebaseerd is op deze theorie, zijn geen van mijn honden gedrukt. Al die training wierp zijn vruchten af en Mia haalde op jonge leeftijd al haar G&G-B en G&G-1 diploma met een uitmuntend. 

Ook selecteerde ze zich voor de Nederlandse kampioenschappen Obedience en G&G. Tevens heeft ze op de show haar entree gemaakt en haar uitmuntende kwaliteit bewezen. Zo werd ze in mei 2010 op de show in Arnhem zelfs als beste van het ras aangewezen! Wij zijn enorm trots op haar.

Op 2 juni 2010 werd het 2e nest van kennel de Milligenhof geboren uit de combinatie Ned. Kamp. Welshclan’s Vrouwe Valouwe (Hazel) NJK ’07 en INT/NL/BE en Lux. Kamp Waggerland Birthday Cracker NJK/JW ’09 (Bono). In het nest sprongen er voor mij vanaf de geboorte al 2 pups uit. Maar ook over de kwaliteit van de andere pups was ik meer dan tevreden. De pups hadden mooie hoofden en veel bone. Vader Bono had duidelijk zijn stempel op het nest gezet.
Op de Jongehondendag van de WCCN sprong het nest er echt uit en bevestigde de goede combinatie van Hazel en Bono. Onder het motto “zeg geen Nee maar hou er gewoon twee” was mijn keuze definitief bepaald. Kiki en Lizzy ontwikkelen zich naar verwachting en beide dames hebben inmiddels een spraakmakende entree op de show gemaakt.

Zo werd Lizzy beste puppy op de Clubmatch van de NWCC, beste van de tussenklasse op de Clubmatch van de WCCN en NWCC en beste teef op de show in Zwolle. Kiki was in no-time Ned. & Lux. Jeugd Kampioen en won daarmee een toegang tot de Crufts 2012. 

Onze Lizzy woont bij haar trotse eigenaar Pascal Kwakkel, maar is ook kind aan huis bij zijn ouders waar ze naar hartenlust speelt met de 2 andere corgi’s aldaar. De familie Kwakkel zijn een welkome hulp op de show en bij het socialiseren van de pups. Voor de toekomst heeft kennel de Milligenhof nog volop plannen welke op deze site zijn te volgen. 

hoe-het-begon-011

HTML Maker