meta name = “viewport” content = “width = device-width, initial-scale = 1.0”
Frans avontuur(tje)

Mei 2020
Ratna (voluit: Red Ratna du mont des Croisettes) is gefokt door Agathe Leurs en geïmporteerd uit Frankrijk, hetgeen niet meeviel in coronatijd. De regels veranderden in die tijd steeds en Frankrijk zat in een complete lockdown. Uiteindelijk kwamen er wat versoepelingen en mocht Agathe zich weer buiten een straal van 1 km van haar huis begeven. Vanuit Nederland was reizen naar Frankrijk nog niet mogelijk.  Maar de ervaring leert altijd te denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Met een creatief denken ontstond er een plan. 

Met hulp van mijn goede vrienden, Wendy en Pieter uit België, konden Ratna en haar broertje Rufus eindelijk richting Nederland “gesmokkeld” worden.

frans-avontuurtje-001

De regels in België waren ook versoepeld. Zo mocht Wendy, gewapend met papierwerk betreffende een “aankoop” van twee pups, zich buiten een straal van 10 km van haar huis begeven. Met het zweet in de bilnaad kon zij legaal naar de grens van Frankrijk rijden. Op de parkeerplaats bij een benzinepomp lang de snelweg stond Agathe met de pups te wachten. Na het uitwisselen van het papierwerk zijn Ratna en Rufus met Wendy meegegaan. Onderweg kwam het verlossende telefoontje: “Jeannette, het is gelukt, ik heb ze”. Ik hoorde de opluchting in haar stem. Toen Wendy thuis was, kwam er een stortvloed aan video’s. Ratna en Rufus hadden het prima naar hun zin en renden naar hartenlust door de tuin. Ze hadden van onze spanning niets meegekregen. Tot zover deel 1 van Operatie Puppy Undercover.

frans-avontuurtje-002

De volgende dag maakten we ons op voor deel 2. Vriendin Monique (die altijd in is voor actie) en ik vertrokken met in onze navigatie het opgegeven adres van het “plaats delict”. We hadden er zin in! Tot de tanden gewapend met papieren, paspoorten en entingsboekjes gingen we op pad. Bij de grens aangekomen zagen we de grote betonnen blokken al op de weg staan. We zochten in het grensdorpje Nispen een straatje om de auto te parkeren. Met een buggy en alle honden gingen we te voet verder. We hadden onze act van onschuldige wandelaars goed ingestudeerd. 

Zo liepen we Wendy en Pieter tegemoet. We kwamen op een stil zandpad. Monique keek enigszins gespannen om haar heen, maar gelukkig zagen we in de verte corgi’s aankomen. Bij een bankje hebben we braaf op 1,5 meter afstand genoten van de heerlijke chocolade- en worstenbroodjes, die Wendy van de warme bakker had meegenomen. We waren opgelucht en blij om Ratna en Rufus eindelijk zelf in ontvangst te kunnen nemen. Met een lach op ons gezicht en een sterk verhaal in onze zak liepen we met de puppen in de buggy weer terug de grens over en op naar huis. 

frans-avontuurtje-003

Bij thuiskomst stond ook Mandy Bongers, de eigenaresse van Rufus (voluit: Red Rufus de mont des Croisettes), ons vol spanning op te wachten. Zij leefde op afstand mee met dit bijzondere avontuur.

frans-avontuurtje-004

Red Ratna du mont des Croisettes
Top teef NWCC 2020/2021

Februari 2022
Inmiddels zijn we alweer bijna twee jaar verder en zijn de coronaregels nagenoeg (en hopelijk blijvend) komen te vervallen. Terugkijkend hebben Ratna en Rufus ondertussen hun debuut op de show gemaakt.

Op de show heeft Ratna zich nationaal en internationaal geweldig laten zien. Hiermee heeft ze de Toppercompetitie 2020/2021 gewonnen en treedt zij in de voetsporen van haar vader James, die twee keer op rij NWCC Top reu werd. 

Ratna en Rufus werden beiden reserve beste op de Kampioenschapsclubmatch 2021. Ook zijn zij met glans geslaagd voor alle gezondheidstesten. Binnenkort zal Ratna gedekt worden en Rufus te vinden zijn op de pagina “Dekreuen”. Wij hopen dat zij waardevolle bijdragen mogen leveren aan ons ras.

PS. Met dank aan Agathe Leurs en Wendy en Pieter voor alle goede zorgen. Zij maakten dit Franse avontuur mogelijk.

Made with ‌

Drag & Drop Website Builder