Nadat alle pups van het B-nest door hun nieuwe eigenaren waren opgehaald had ik samen met mijn vriendin Marga en Duitse Herder Ylva nog een weekje vakantie in het verschiet. Ditmaal dan toch eindelijk naar die mooie villa in TsjechiŽ. We hadden alles tot in de puntjes geregeld. Voor de verandering hadden we ver van te voren onze bestemming bepaald en geboekt. Zo, dan kan er niets fout gaanÖ dachten we. Tot onze schrik ontvingen we 2 weken voor ons geplande vertrek een mailtje dat onze reservering geannuleerd was vanwege verkoop van de villa. Hals over kop moesten we op zoek naar een andere bestemming. Gelukkig waren we zeer ervaren in het iets op het laatste moment regelen en was het probleem snel weer opgelost. Nu kon ons echt niets meer gebeuren!

Niets bleek minder waar toen een vriendin ons wees op de nieuwe verordening inzake het vervoer van honden binnen de EU. Sinds 27 mei 2010 bestaan er nieuwe regels omtrent het vervoer van meer dan 5 huisdieren in ťťn auto. Na de nodige telefoontjes en mailtjes met instanties als de LICG (Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren) en de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) werd duidelijk dat we moesten voldoen aan de regels voor commercieel vervoer. Dit betekende dat, ondanks dat alle honden rondom geŽnt waren door onze eigen dierenarts, ze alleen vanwege het vervoer in ťťn auto opnieuw een controle door een dierenarts van de VWA moesten ondergaan. De kosten waren niet misselijk. Daarom besloten we deze regel dan ook maar te negeren. En zo vertrokken we op 22 september met 6 honden naar TsjechiŽ.

Marga had wat opstartproblemen. Dat kwam doordat haar wekker niet was afgegaan. Ze had net een nieuwe mobiel, erg mooi maar best ingewikkeld voor sommigen. Maar verder niets dan lof over Marga dír mobiel hoor voorlopig zat daar wel onze navigatie richting TsjechiŽ in. Tja, mijn navigatie van het merk Navman was ooit in de aanbieding en ik weet nu waaromÖ Na een kort rondje met de honden in het donker waren we dan toch nog redelijk op tijd (5.30 uur) vertrokken. De rest van de reis verliep voorspoedig. Af en toe moesten we even een plaspauze inlassen voor de jongste telg Kiki, die zich ondanks haar leeftijd van 15 weken, voorbeeldig gedroeg. Ze bleek in alle opzichten een echt kind van haar moeder. De grensovergang was werkelijk lachwekkend. Van Duitsland naar Polen leek het er nog enigszins op, hoewel we deze met 100 km/u konden passeren. Bij de grens Polen -TsjechiŽ stond alleen een roestige container welke ooit tot grenswisselkantoor had gediend.

Bij aankomst bleek Villa Panorama haar naam zeker eer aan te doen. Het was er echt adembenemend mooi. Het was een enorme vrijstaande Villa boven op een berg met o.a. 5 slaapkamers, 3 badkamers en een sauna. Ja, je moet er een stukje voor rijden maar dan heb je ook wat. De honden konden rond het huis lekker loslopen. Er was weliswaar geen afgezette tuin maar dat was ook niet nodig. Terwijl de honden de bergweide aan het verkennen waren, konden wij snel de auto uitpakken. Nadat we onze slaapkamer hadden uitgezocht, waren wij ook zover om met een heerlijk vers kopje koffie op het terras van het uitzicht te kunnen genieten.

Klik hier voor het vervolg.

GPS-lopen in het Reuzengebergte in TsjechiŽ

22 t/m 29 september 2010†

Terug naar belevenissen