De volgende morgen zijn we de bergen in gegaan. Ook daar lag flink wat sneeuw. De Corgi’s konden er net nog in lopen. Op sommige stukken was de sneeuw wat diep, zodat ze daar wat meer moesten werken om erdoor te komen. Voor Sprokkel, die alweer 11 jaar is, leek dat soms wat zwaar maar ze is een slimme Corgi die niet voor één gat te vangen is. Ze zocht al snel de minder besneeuwde stukken onder de bomen op of ze ging gewoon in onze voetsporen lopen. Ook dit keer zouden we niet zo ver gaan en halverwege pauzeren vanwege de pup.

In het dorpje Liesen (na 7 km) vonden we een restaurant en hebben dus een ruime pauze ingelast. De bedoeling was dat dit zo’n beetje op de helft van de wandeling zou liggen. Helaas maakte een berg de wandeling langer dan verwacht. Na bijna 19 km kwamen we voldaan weer terug bij het huisje.

De volgende dag hadden we een afwisselende wandeling door bos en velden. Deze route was wat minder zwaar, maar zeker weer zo lang. De weergoden waren ons wel alle dagen goed gezind. Het zag er erg dreigend uit. Toch bleef het droog, stond er weinig wind en was het een graad of 4; kortom, prima wandelweer. Op de laatste dag hebben wij het huisje onthaard en gingen we huiswaarts. Onderweg hadden we nog een wandeling in de bergen gepland. Daar was in de afgelopen dagen erg veel sneeuw gevallen. We reden achter een sneeuwschuiver aan en het was een beetje glibberen en glijden. Voor een wandeling lag er voor corgibegrippen teveel sneeuw en we besloten dus om door te rijden. De sneeuw ging langzaam over in regen en 100 km onder Arnhem werd het droog én tijd om de laatste wandeling in te zetten. Dit keer hebben we rustig gelopen en na 8 km vonden we het dan ook meer dan genoeg geweest voor de Groenendaler pup.

We kijken weer terug op een geslaagde wandelvakantie met een strakke planning (2 dagen na thuiskomst is Hazel loops geworden en inmiddels gedekt). In september zal er weer een nieuw avontuur volgen want dan ga ik met mijn vriendin Marga en Duitse Herder Ylva op stap.

GPS-lopen in het Sauerland (vervolg)

Terug naar belevenissen

Terug naar deel 1